Farmerama csengőpengő - Gyors szerzés

2011.01.18. 20:23 Farmerama Mániás

Hogyan szerezzek gyorsan csengőpengőt? Ez gyakorlatilag minden kezdő játékosban felmerül, amikor venni akar valami nagyon drágát. A Farmerama cselesen felajánlja azt a lehetőséget, hogy farmaranyat átváltsd csengőpengőre: NEM ÉRI MEG! A kezdő játékosok beleesnek könnyen abba a hibába, hogy amikor épp szükségük van egy kis csengőpengőre, egyből beváltják a farmaranyukat, amit rettenetesen nehéz ingyen szerezni a játékba (ha jól tudom SMS küldéssel juthatsz extra farmaranyhoz, én még nem próbáltam).

Létezik egy sokkal egyszerűbb, és persze ingyenes módszer, amivel gyorsan juthatsz csengőpengőhöz, ez pedig a piac. A piacon nagyon pörög az élet, gyakorlatilag bármit teszel ki, azt egy percen belül megveszik (természetesen ez függ az általad kiszabott ártól). Ahogy végeztél az aratással a termőföldeken, egyből rakjuk ki a piacra az eredeti áron, és már kapod is a pénzt :)

Sajnos a fáról leszedett terményeket és az állatokat nem nagyon veszegetik a piacon, és ahogy egyre magasabb szintű növényeket raksz fel (körülbelül az epertől, és a paradicsomtól kezdve), egyre lejjebb kell vinned az árakat.

Ja és majdnem elfelejtettem: a tanyaházban található ügyfeleknek SEMMIT ne adj el! Többnyire ők is csak csengőpengőt ajánlanak fel, semmi extrát nem kapsz azért, hogy nekik adod el a terményeidet, ráadásul a piacon sokkal több csengőpengőt szerezhetsz ==> ne alkudozz idegenekkel ;)

Farmerama trágya és vihar

2011.01.18. 20:18 Farmerama Mániás

Eltérve a FarmVille-től, a Farmerama-ban gyakran meglephet minket egy vihar, amit onnan láthatunk, hogy a normális kék ég helyett szakadó eső tárul a szemünk elé. Ha valamit már korábban elültettünk, de még nem termett meg, akkor azonnal kezdjünk el trágyázni, különben elázik az összes termőföld!

A trágya az állatok óljaiból nyerhető elsősorban, de sokkal egyszerűbb, ha a piacról veszel: körülbelül 100 csengőpengőért 100 egység trágya települ a trágyadombodra!

Azt már nem tudom, hogy a szupertrágya használható-e beázás ellen, csak annyit tudok, hogy sokkal gyorsabb folyamattá válik a növények megtermése, és több magot kapsz vissza utána, amit újra el tudsz ültetni. A szupertrágya megszerzése már nem olyan egyszerű, mint a sima trágyáé, ezért csak akkor használjuk, amikor tényleg szükség van rá, például feladatoknál, amik időre mennek.

Három módon szerezhetsz szupertrágyát: szerencsekereken kipörgeted, valamelyik feladaton nyersz, vagy farmaranyat költesz rá (20 farmarany 50 szupertrágya).

Farmerama játék - Első lépések (02)

2010.12.29. 20:41 Farmerama Mániás

Ebben az epizódban megkezdjük munkánkat Farmerama farmunkon, és követjük Matula testvérünk utasításait. Persze nem azért fogjuk az ő tanácsait követni, mert okosabb, mint én, hanem csak azért, mert számos jutalmat kapunk a 30 feladat megoldása során!

1. feladat: Amint belépünk Farmerama-ra meg is kapjuk, helyezzünk el termőföldeket kertünkbe. Most lehet, hogy Matulának elég egy, de ne finomkodjunk, rakjunk le egyből 30-32 (2x2-es méretű!) termőföldet, mert úgyis szükségünk lesz rájuk a jövőben. Ahogy letetted az első földet már kapod is a jutalmad, pedig még semmit se csináltál gyakorlatilag :D (Amikor teljesítesz egy feladatot ne felejts a Tovább gombra kattolni, különben nem kapod meg a jutalmad).

2. feladat: nem kell mást tenned, mint elvetned egy saláta magot valamelyik termőföldedbe. Itt se legyünk visszafogottak, ültessük el az összes magot, ami eszköztárunkban van, 2 búza és 6 saláta. Nem fogom minden egyes feladat után leírni, hogy mi a jutalom, mert ti magatok is látni fogjátok.

3. feladat: szintén gyerekjáték, meg kell öntözni valamelyik termőföldet, ahova növényt ültettél, de ne pazarold el a vizet, mert ezekből a magokból még ígyis nagyon hamar lesz növény --> kattints a termőföldre, és utána a kék vízcseppre! A víz segít abban, hogy a magokból hamarabb kikeljenek a növények (na ki gondolta volna...).

4. feladat: majdnem ugyanaz, mint az előző, csak itt a trágya gombra kell kattolni (a trágya szintén ritka dolog, amíg nincs elég sok ól a kertedben, és a jövőben nagyon szükség lesz rá, szóval ezt se érdemes pazarolni). Hogy mire jó a trágya? Farmerama-ban nem mindig napos az ég, néha vihar keletkezik, és árvíz lesz termőföldjeinken, ha nem trágyázzuk be őket :S

5. feladat: ismét meghaladja az emberi képességeket ez az utasítás, le kell aratni a növényeket --> rákattintasz a termőföldre, miután letelt az idő (saláták esetén 5, búzák esetén 10 perc), majd a pajta ikont válaszd. Amikor a kész gombra kattintasz láthatod, hogy mennyi tapasztalati pontot kaptál egy fehér felhőben. Ha rám hallgattál és 2x2-es termőföldeket helyeztél el a farmodon, akkor a Pajtára kattintva láthatod, hogy salátából 6 helyett 30 lett, búzából pedig 2 helyett 10, mivel az ilyen méretű termőföldek +4 magot adnak vissza az aratás után.

Ha mindent a leírtak szerint csináltál máris elérted a 2. szintet a Farmerama játékban, és Zöldfülű helyett immáron Rügyecske a rangod. A következő Farmerama játék epizódban újabb tanácsokkal látlak el titeket, elhelyezzük az első tyúk ólt kertünkben, és további feladatokat végzünk el Matulának :)

Szép napot mindenkinek!

Farmerama játék - Első áttekintés (01)

2010.12.29. 19:49 Farmerama Mániás

Az első rész inkább bemutató jellegű lesz, a tetteket a következő epizódra hagyom. Amint regisztrálsz a Farmerama-ra és belépsz, egyből kapsz egy teljesen üres farmot, 250 csengőpengővel, és 27 farmarannyal.

Farmerama fizetőeszközök

Csengőpengő: ez a fizetőeszközünk, később részletesen szót ejtünk róla, hogyan juthatsz hamarabb minél többhöz.
Farmarany: a másik fizetőeszköz, amit NAGYON meg kell becsülni, és csak végszükség esetén érdemes felhasználni az a farmarany, ugyanis ilyet csak ritkán tudsz szerezni (vagy ha rendes készpénzzel fizetsz a játéknak, mert valamiből nekik is ugye meg kell élniük :D).

A sasszemű farmerek már hamar észrevehették, hogy van hat "épületünk" a kertünkben, amelyek mind-mind fontos, segítő szerepet fognak nyújtani a játék során. Lássuk mik is ezek az épületek, és mire is jók!

Farmerama épületek

Tanyaház: a tanyaház az az épület, ahol leendő ügyfeleiddel köthetsz üzleteket - ők különböző terményeket fognak kérni tőled, cserébe Csengőpengővel, különleges esetekben Tapasztalati pontokkal jutalmaznak meg téged. Innen juthatsz el a piacra is, amiről a későbbiekben még beszélünk.
Pajta: ide kerülnek a növények, amiket megtermelsz, valamint a felnőtt állatok is. Túl sok mindent itt nem csinálhatsz, maximum gyönyörködhetsz a statisztikában :)
Malom: ebben az épületben állíthatod elő az állatok tápját - fontos, hogy minden állatnak más-más növényből készül el a táp! A Farmerama-ban azonban a tápok kitermelése nem csak egy csettintés, mindegyiknek van egy konkrét időtartama.
Víztartály: a víztartály száz egységnyi vizet tartalmaz, amelyet bármikor felhasználhatsz termőföldjeid öntözésére, vagy az állatok itatásához. Amint kifogy a tartály 122 csengőpengő értékében újratöltheted.
Trágyadomb: a trágyadomb szintén 100 egységben tartalmaz trágyát. Trágyát az állatok óljaiból nyerhetsz, és igen nagy segítség lehet egy vihar során, de erről is majd csak később beszélünk.
A hatodik épületnek a játék készítői nem adtak nevet, de ez mutatja, hogy mennyi szupertrágyád és szupertápod van. Mind a kettőt farmaranyért vásárolhatsz, de ha szerencsés vagy más módon is beszerezhetsz belőlük pár egységnyit!

A bal alsó sarokban találhatunk egy eszköztárat, ami azokat a kellékeket tartalmazza, amikre szükségünk lesz munkák során: lássuk ezeket fentről lefele sorolva.

Matula bá: egy jópofa egér, aki segít neked a Farmerama játék kezdetén (persze nem olyan jól, mint ahogy én fogok :D).
Termőföld területek: ezekbe a termőföldekbe ültethetsz magokat később. Méretek --> 1x1 2x1 2x2.
Fák: ha a városban vásárolsz fát, vagy kapsz egyet jutalmul, akkor az ide fog kerülni, és innen helyezheted el a kertedbe.
Ól: a városban vásárolhatsz ólakat, amelyeket szintén egy-két kattintással elhelyezhetsz farmodon.
Dekorációs elemek: a névből ítélve gondolhatnánk, hogy ezek az eszközök csak a kert szépítésére azonban ez nem igaz. Némelyik dekorációs elem remek segítséget nyújt a gyors fejlődéshez!
A legalsó gombra kattintva eltüntetheted a termőföldeket, vagy bármit, amit te helyeztél el a kertedben.

Na hát ennyi lenne az első epizód, a következő részben megkezdjük a munkát, és elindulunk a mesterfarmerré válás útján a Farmerama-n! ;)

Farmerama játék - Premier epizód

2010.12.29. 19:38 Farmerama Mániás

Elvégre a Farmerama Blog azért jött létre, hogy segítselek titeket a lehető leggyorsabb fejlődésben, valamint különböző trükkökkel, és hasznos tanácsokkal lássalak el titeket. Regisztráltam egy teljesen új farmot FarmeramaBlog felhasználónévvel kifejezetten arra a célra, hogy a  kezdők (és persze a haladó játékosok is) a játék elejétől a végéig követhessétek, hogy mit csinálok. :)

Farmerama szint táblázat (1-50)

2010.12.19. 16:58 Farmerama Mániás

Maga a Farmerama alapja, mint említettem már a fejlődés, ahogy léped a szinteket egyre jobb növényeket, állatokat, és fákat helyzhetsz el farmodon. A játékban minden szintnek van egy saját neve, amely motiválja a játékosokat arra, hogy minél jobb, és eredményesebb farmtulajdonosok legyenek. Ha kíváncsi vagy tehát az első 50 Farmerama szint nevére, akkor íme egy táblázat róla!

Farmerama szintek

 

 


Farmerama szintek neve, és jutalmak

Szint Szint nevek  Tapasztalati pont  növények fák állatok
1 Zöldfülű  0 saláta, búza   tyúk
2 Rügyecske  250 széna, répa alma nyúl
3 Bugris  700 zab, napraforgó    
4 Diótörő  1300   dió kecske
5 Bogyóbáró  2050 kukorica    
6 Barázdabillegető  2950 zeller, uborka    
7 Burgonyabáró  4000 burgonya   kacsa
8 Komlókirály  5200 komló   pulyka
9 Gereblyegróf  6550 uborka    
10 Szilvaszultán  8050 rebarbara szilva juh
11 Köménykirály  10180 édeskömény    
12 Eperherceg  12840 eper    
13 Barázdabáró  16030      
14 Malacmester  19750     disznó
15 Kisvirág  24000      
16 Körtekirály  28780   körte  
17 Nagybirtokos  34090      
18 Paradicsomprofesszor  39930 paradicsom    
19 Gyepek ura  46300      
20 Boci barát  53200     tehén
21 Gazok réme 60630      
22 Cseresznyecsászár  68590 cseresznye    
23 Csigacsapás  77080      
24 Búzavirágvitéz  86100 búzavirág    
25 Csodafüves  95650      
26 Musztángmester  105730    
27 Gyümölcsbáró  116340      
28 Egresherceg  127480 egres    
29 Gyógyfüves  139150      
30 Égig érő paszuly  151350 bab    
31 Szecskaszépség  173050      
32 Narancslovag  195450   narancs  
33 Ültetőmester  218550      
34 Káposztakirály  242350 káposzta    
35 Ólak tudósa  266850      
36 Tulipánkiráy  292050 tulipán    
37 Viráglovag  317950      
38 Halherceg  344550     hal
39 Erdei szellem  371850      
40 Gombagróf  399850 gomba    
41 Puttonyprofesszor  428550      
42 Dinnyemester  457950 dinnye    
43 Bokorkirály  488050      
44 Banánbáró  518850   banán  
45 Gyümölcsherceg  550350      
46 Töktudós  593515 tök    
47 Növények lovagja  640065      
48 Méhmester  690266     méh
49 Zöldségek ura  744405      
50 Kertherceg  802789      

 

Farmerama bejelentkezés

2010.12.18. 10:15 Farmerama Mániás

Csak úgy, mint a regisztráció, a Farmerama bejelentkezés is egy nagyon egyszerű folyamat. Miután rákattintottál a linkre, amit e-mailbe kaptál a regisztrálás után, az egyből átdob a kezdőlapra, és amint begépelted a felhasználóneved meg a jelszavad már játszhatsz is.

Farmerama belépés

 

 

 

 

Felmerülhet a kérdés, hogy a Farmerama bejelentkezésnél van még két másik ikon, azok mik? A bal oldalt lévő ikont szerintem mindenki felismeri, aki már valaha Internetezett: ha erre az ikonra kattintasz összekapcsolhatod a Farmerama-t a Facebook-kal, és Facebookon játszhatsz. A másik ikon a korábban említett OpenID-URL segítségével léptet be a játékba.

Farmerama elfelejtett jelszó

A legtöbb netező nem csak egy jelszót használ, ami nagyon helyes, csak felmerülhet az a probléma, hogy elfelejtheted, hogy melyik oldalon melyiket használtad. Aggodalomra semmi ok, mint minden más portálon, itt is működik az "Elfelejtett jelszó?" funkció, ami két módon is működhet. A bonyolultabb esetben egy biztonsági kérdést kapsz a rendszertől, amit te regisztrációnál adtál még meg, és pontosan úgy kell begépelni, ahogy még anno leírtad a választ. Lehet csak én vagyok ilyen, de fél év után már a fene se emlékszik, hogy egy "Mikor születtél?" kérdésnél kellenek-e pontok a dátum után, vagy csak évszám kell, stb. stb. variáció. A Farmerama az elfelejtett jelszó funkciót sokkal jobban oldotta meg szerencsére, csupán be kell gépelned a felhasználóneved, vagy az e-mail címed, és máris érkezik hozzád levélben a jelszó :)

Farmerama regisztráció

2010.12.17. 23:30 Farmerama Mániás

Farmerama ingyen regisztrációA Farmerama regisztráció ingyenes, bárki aki kedvet kap ehhez a remek játékhoz ingyen csatlakozhat! A Bigpoint odafigyelt, hogy a regisztrálás minél kevésbé legyen komplikált, és hogy azoknak is könnyen sikerülhessen, akik keveset használják az Internetet.

Farmerama regisztrációHogy milyen adatokat kell megadnod a regisztrálás során? A Farmerama regisztrációs rendszerében csak olyan adatokat kell megadnod, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egyáltalán játszani tudj, gondolok itt a leendő felhasználónevedre (Játékosnév), egy e-mail címre, és egy jelszóra (egy játékos csak egy e-mail címről regisztrálhat!). Ellenben a többi online bönégszős játék regisztrációjánál itt nem kell percek sokaságát töltened azzal, hogy olyan adatokat adj meg, amire a játékhoz SEMMI szükség nincs. A Farmerama csupán két opcionális információra tart igényt, az országra, ahonnan játszani fogsz és egy születési dátumra. Erre a két infora a játék készítői leginkább azért tartanak igényt, hogy felmérhessék a regisztrációk alapján, hogy melyik országban vált nagyon populárissá a Farmerama, és hogy melyik korosztályt sikerült a legjobban meghódítaniuk. Nagyon sokan elkövetik azt a hibát (mint azt már én is tettem sokszor), hogy el se olvastam a regisztráció alatt a Felhasználási Feltételeket, aztán csináltam valami olyat, ami csalásnak minősült, és kitiltottak 2 hónapra. Azt hittem legális, amit csinálok, de végül jól megszívtam, és mehettem büntibe... szóval ne legyetek lusták, és olvassatok bele :)

Miután rányomtatok a regisztráció gombra, rögtön kaptok egy automatikus e-mailt a hitelesítés miatt: az abban található linkre kattintva aktiválhatod farmodat, és kezdheted is a játékot!

OpenID-URL

Hogy mi is az az OpenID-URL? A Farmerama egy lehetőséget nyújt ezzel az eszközzel azoknak a játékosoknak, hogy egyetlen digitális identitással egy URL-el léphessenek különböző netes oldalakra. Ez az OpenID-URL lehet a saját honlapod, blogod, vagy bármi más ami a tied, és csupán egy jelszóra lesz szükséged.

Mi az a Farmerama?

2010.12.16. 18:38 Farmerama Mániás

Az előbbi bejegyzésem elég rövid volt, és csak azt említettem meg, hogy mennyire népszerű a Farmerama. Most azonban beszéljünk arról, hogy valójában mi is az a Farmerama, mi maga a játék célja, és hogy ki alkotta.

Bigpoint FarmeramaA Farmerama böngészős játék alkotója egy német játékkészítő cég, a BigPoint. A játék elején kapsz egy farmot, amin növényeket termeszthetsz, arathatsz, és állatokat tarthatsz. Így elsőre elég uncsinak hangzik a dolog, de ha jobban belemélyedünk a játékba rájövünk, hogy mégis milyen fantasztikus és sokoldalú ez a Farmerama. A játék egyik vonzerejét talán a fejlődés okozza: ahogy végzed a házimunkát, és különböző küldetéseket csinálsz, úgy kapsz tapasztalati pontokat, és lépsz szinteket.

Farmerama környezete

Minden játékos egy egyszerű és üres farmmal kezd, amely bővíthető a későbbiek során, és teljesen egyedivé varázsolható attól függően, hogy a farm tulajdonosa (azaz Te :)) hol helyezi el a növényeket, a karámot az állatoknak, és a különböző dekorációkat. A játékosok bármikor meglátogathatják a közeli várost, ahol magokat vásárolhatnak, kiterjeszthetik a farmjukat, és a szomszédoknak ajándékokat küldhetnek.

Farmerama főoldal

 

 

 

 

 

 

 

Farmerama játékmenet

A Farmerama játékosai tárgyakat két pénznemmel vásárolhatnak: csengőpengő és farmarany. Amikor készen állsz elültetheted első magjaidat, amelyek idővel kifejlődnek (az időtartam változó magtípusonként), és learathatóvá válnak, amiért te tapasztalati pontot kapsz majd. A kifejlődés folyamata gyorsítható vízzel, és trágyázással. Ha van egy karámod az állatok számára a farmodon az nagyban megkönnyítheti munkádat: az állatok eltartásához, "felneveléséhez" vízre és élelmiszerre van szükséged, viszont ha elérték a "felnőtt" kort el tudnak végezni helyetted számos feladatot, de akár el is adhatod őket a piacon (az állatok neveléséért szintén kapsz tapasztalati pontot!).

A Farmerama-ban a szomszédaidat te választod meg, körülbelül úgy rendelhedsz magadhoz szomszédokat, mint ahogy egy közösségi oldalon ismerősnek jelölöd a barátodat. A szomszédok segíthetnek egymás farmjait rendbe rakni, és megajándékozhatják egymást.

Farmerama Blog

2010.12.16. 18:28 Farmerama Mániás

Üdvözlök mindenkit a Farmerama Blogján! Talán mondanom se kell, hogy a Farmerama 2010 egyik legnépszerűbb online játéka, hihetetlenül nagy közönségnek örvend nem csak Magyarországon, hanem egész Európában, és teljesen jogosan kapta meg az "Európa legnépszerűbb böngészős játéka" címet. Egy felmérés szerint 2010 Novermber 17-ig ez az oldal 17 millió regisztrált tagot szerzett magának, és 30 különböző nyelven volt elérhető.

Farmerama európai játékdíj

Azoknak akik még nem ismerik, írok egy részletes ismertetőt egy másik bejegyzésemben, hogy kedvet kapjanak eme nagyszerű böngészős játékhoz. Ha szeretnéd kiismerni a Farmerama játék fortélyait, akkor tarts velünk, mi segítünk benne hogy gyorsan eredményes lehess!

süti beállítások módosítása