Farmerama Mánia

Minden, ami a Farmerama online játékkal kapcsolatos!

Farmerama kép

Farmerama böngészős játék

Friss topikok

Farmerama játék - Első áttekintés (01)

2010.12.29. 19:49 Farmerama Mániás

Az első rész inkább bemutató jellegű lesz, a tetteket a következő epizódra hagyom. Amint regisztrálsz a Farmerama-ra és belépsz, egyből kapsz egy teljesen üres farmot, 250 csengőpengővel, és 27 farmarannyal.

Farmerama fizetőeszközök

Csengőpengő: ez a fizetőeszközünk, később részletesen szót ejtünk róla, hogyan juthatsz hamarabb minél többhöz.
Farmarany: a másik fizetőeszköz, amit NAGYON meg kell becsülni, és csak végszükség esetén érdemes felhasználni az a farmarany, ugyanis ilyet csak ritkán tudsz szerezni (vagy ha rendes készpénzzel fizetsz a játéknak, mert valamiből nekik is ugye meg kell élniük :D).

A sasszemű farmerek már hamar észrevehették, hogy van hat "épületünk" a kertünkben, amelyek mind-mind fontos, segítő szerepet fognak nyújtani a játék során. Lássuk mik is ezek az épületek, és mire is jók!

Farmerama épületek

Tanyaház: a tanyaház az az épület, ahol leendő ügyfeleiddel köthetsz üzleteket - ők különböző terményeket fognak kérni tőled, cserébe Csengőpengővel, különleges esetekben Tapasztalati pontokkal jutalmaznak meg téged. Innen juthatsz el a piacra is, amiről a későbbiekben még beszélünk.
Pajta: ide kerülnek a növények, amiket megtermelsz, valamint a felnőtt állatok is. Túl sok mindent itt nem csinálhatsz, maximum gyönyörködhetsz a statisztikában :)
Malom: ebben az épületben állíthatod elő az állatok tápját - fontos, hogy minden állatnak más-más növényből készül el a táp! A Farmerama-ban azonban a tápok kitermelése nem csak egy csettintés, mindegyiknek van egy konkrét időtartama.
Víztartály: a víztartály száz egységnyi vizet tartalmaz, amelyet bármikor felhasználhatsz termőföldjeid öntözésére, vagy az állatok itatásához. Amint kifogy a tartály 122 csengőpengő értékében újratöltheted.
Trágyadomb: a trágyadomb szintén 100 egységben tartalmaz trágyát. Trágyát az állatok óljaiból nyerhetsz, és igen nagy segítség lehet egy vihar során, de erről is majd csak később beszélünk.
A hatodik épületnek a játék készítői nem adtak nevet, de ez mutatja, hogy mennyi szupertrágyád és szupertápod van. Mind a kettőt farmaranyért vásárolhatsz, de ha szerencsés vagy más módon is beszerezhetsz belőlük pár egységnyit!

A bal alsó sarokban találhatunk egy eszköztárat, ami azokat a kellékeket tartalmazza, amikre szükségünk lesz munkák során: lássuk ezeket fentről lefele sorolva.

Matula bá: egy jópofa egér, aki segít neked a Farmerama játék kezdetén (persze nem olyan jól, mint ahogy én fogok :D).
Termőföld területek: ezekbe a termőföldekbe ültethetsz magokat később. Méretek --> 1x1 2x1 2x2.
Fák: ha a városban vásárolsz fát, vagy kapsz egyet jutalmul, akkor az ide fog kerülni, és innen helyezheted el a kertedbe.
Ól: a városban vásárolhatsz ólakat, amelyeket szintén egy-két kattintással elhelyezhetsz farmodon.
Dekorációs elemek: a névből ítélve gondolhatnánk, hogy ezek az eszközök csak a kert szépítésére azonban ez nem igaz. Némelyik dekorációs elem remek segítséget nyújt a gyors fejlődéshez!
A legalsó gombra kattintva eltüntetheted a termőföldeket, vagy bármit, amit te helyeztél el a kertedben.

Na hát ennyi lenne az első epizód, a következő részben megkezdjük a munkát, és elindulunk a mesterfarmerré válás útján a Farmerama-n! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://farmerama-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr52546796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása